Wondjes...Yes - Immuniteit verhogen - schommelend kind
Body & mind

WONDJES…YES IMMUNITEIT!

08/09/2018

Wat dacht je van onze kinderen eens lekker te laten “ravotten” (lees: gek doen en spelen) zonder overbeschermend te zijn?

Ja, dat lees je goed. De kinderen hebben geen “gevaarlijk” speelgoed meer. Wij mochten nog eens lekker “ravotten” en ons vuil maken.

Op glijbanen, schommels, skateboard, rolschaatsen, in bomen klimmen, in gewassen lopen (oei, dat mocht eigenlijk niet) … en dat allemaal zonder bescherming! Oei oei wat gevaarlijk! Nu worden ze van zodra ze een stofje aan hun vinger hebben, gedesinfecteerd. En laat dat nu net hetgeen zijn dat onze huid (ons grootste orgaan) zo beschadigd. En zo ook onze immuniteit verlaagt.

Wat is dat, ons immuunsysteem?

Ons immuunsysteem beschermt ons tegen aanvallen van buitenaf, ziektes zoals bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. Als de huid (ons grootste orgaan) beschadigd wordt, moet het zich verdedigen en de weerstand opbouwen. Het is zo dat eens je een ziekte hebt gehad, het immuunsysteem dat onthoudt, slim hé! Dus de volgende keer zijn ze er vlugger bij. We hebben drie verschillende manieren hoe ons afweersysteem werkt.

Namelijk :
– fysieke barrière
– algemene afweer
– specifieke afweer.

Daarnaast kun je het immuunsysteem nog indelen in het aangeboren en het verworven immuunsysteem.

Lees hier meer over.

Wat ga jij doen als je kinderen hebt?

You Might Also Like...