Biologisch_toch_logisch! geen bestrijdingsmiddelen
Voeding

BIOLOGISCH TOCH LOGISCH!

08/09/2018

Het is toch de omgekeerde wereld!

Tegenwoordig moet gezond en onbewerkt voedsel het label BIO dragen. Zou het niet logischer zijn dat ongezond en bewerkt voedsel een label moet krijgen, zoals er op chemische gevaarlijke producten een doodskop staat? Zot hé?

Als ik durf te praten over de schadelijke stoffen die er gebruikt worden om ons voedsel “aantrekkelijker” te maken, krijg ik opmerkingen zoals “goh dat is allemaal niet zo erg”, een beetje toevoegingen!

Wel, ik vind dit héél erg! We hebben tenslotte maar één lichaam, niet? EN, als je éénmaal onbewerkt voedsel gegeten hebt, moet je geen ander meer. OK, het ziet er misschien niet altijd aantrekkelijk uit (een vervormde appel of zo), maar dan doe je je ogen maar dicht 😉

Wat is biologisch?

Biologisch is alles wat geteeld wordt zonder bestrijdingsmiddelen, met natuurlijke meststoffen en dieren hebben bijvoorbeeld meer ruimte om zich te bewegen… Lees hier meer.

Wat is nu het verschil tussen biologisch en organisch?

Vaak wordt de term organisch gebruikt voor biologisch. Organisch komt van het Engelse “organic”, maar betekent eigenlijk iets anders in het Nederlands: de dode resten en afvalstoffen van planten en dieren, zoals bijvoorbeeld mest.

En dan heb je nog biologisch-dynamisch. Dit gaat nog verder dan biologisch. Hierbij wordt de aarde als een organisme waar de dieren, planten, bodem en kosmos met elkaar samengaan en waar vreemde elementen niet thuishoren (vb kunstmest). Klik hier voor meer uitleg.

Natuurlijke voeding : voortgekomen op natuurlijke wijze. Dit is niet altijd biologisch, bijvoorbeeld koekjes gemaakt van natuurlijke (bijvoorbeeld: boter, meel, suiker) ingrediënten!

Lees meer over de verschillen

Iets om over na te denken! Ik denk dat we met z’n allen wat gezond boerenverstand moeten gaan gebruiken, wat denk jij?

You Might Also Like...